Salata napolitana
Ingrediente
200 g mozzarella
2 rosii
200 g masline verzi
sare
boia
cimbru
4 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
1 felie paine prajita
2 legaturi busuioc
100 g jambon afumat
Mod de preparare
Se taie felia de paine in felii. De asemenea, se taie si jambonul in felii subtiri.
Intr-un vas, se amesteca jumatate din cantitatea de ulei cu sare, boia, busuioc si cimbru.
Se dau feliile de paine si cele de jambon prin acest amestec, dupa care se pun in folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Se taie mozzarella in bucati si se pune intr-un bol.
Se spala bine rosiile si maslinele si se pun peste mozzarella. Peste ele se pune uleiul ramas, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si boia.
Se serveste cu paine calda si cu jambon.
Pofta mare!






















