Deliciu frantuzesc pentru salate, legume si peste

In ciuda retetei simple, sosul de vinegreta este de o savoare greu de egalat. Francezii au facut o adevarata obsesie pentru el si au creat zeci de variatii la reteta de baza.

 

Ca sa-ti reuseasca de fiecare data sosul de vinegreta, respecta intotdeauna cantitatile de baza: 1 lingura de otet la 2 linguri de ulei.

 

Important este sa folosesti ingrediente de calitate. Ca otet, poti folosi otet de vin, otet balsamic si chiar otet de mere. Mustarul recomandat este cel de Dijon. Cat despre ulei, reteta clasica este cu ulei de masline, insa poti da un plus de aroma cu un ulei de alune, de nuci aromate, de canola sau de seminte de struguri. Piperul, evident, trebuie sa fie proaspat macinat.

 

Ingrediente

1 lingura otet de vin sau balsamic

putina sare

1 lingurita mustar de Dijon

2 linguri de ulei de masline

piper

 

Mod de preparare

 

Intr-un bol de marime medie, pune otetul, sarea si amesteca bine.

 

Adauga mustarul, amesteca bine din nou.

 

Apoi, adauga uleiul de masline, amestecand continuu pana devine omogen.

 

Adauga piper dupa gust si serveste cu salate, legume sau peste.