Somon fript cu rosii sote
Ingrediente
(pentru o persoana)
100 g file de somon
½ cana rosii cherry, taiate jumatati
1 lingura si jumatate otet balsamic
sare
piper
2-3 frunze de busuioc, proaspete
Cum se prepara somonul fript cu rosii sote
Pune la incins o tigaie nonaderenta si unge-o usor cu putin ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca. Asezoneaza fileul de somon cu sare si piper, dupa gust si adauga-l in tigaie. Frige-l pe ambele parti pana cand este bine patruns.
Cat timp pestele se frige, adauga si rosiile in tigaie, si soteaza-le usor.
Cand pestele este gata, adauga-l pe o farfurie impreuna cu rosiile. In tigaie adauga otetul balsamic, amesteca-l la foc tare timp de 15 secunde si adauga-l apoi pestre peste si rosii. Poti garnisi totul cu cateva capere.
Garniseste platingul cu frunze proaspete de busuioc.
Cum se serveste somonul fript cu rosii sote
Serveste pestele alaturi de o garnitura simpla de orez sau quinoa fierte.