Salată „Mimoza” mai gustoasă și mai arătoasă!
Ingrediente
3 foi de lavaș
Verdeață
150 g cașcaval
4 ouă
2 conserve de pește
2 morcovi
maioneză sau iaurt/smântână
Mod de preparare
O foaie mare de lavaș se așează pe o folie alimentară pregătită în prealabil, apoi va fi folosită pentru a rula rulada.
În total, pentru această rețetă vom avea nevoie de 3 foi de lavaș. De preferat să luați foi mai groase ca rulada să își țină mai bine forma.
Foaia de lavaș se unge cu maioneză cu ajutorul unei pensule. Pentru cei cărora nu le place maioneza, pot să folosească smântână sau iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi.
Pătrunjelul se toacă mărunt și se presară peste foaia de lavaș. Pentru cei cărora nu le place pătrunjelul, puteți folosi orice alte ierburi la alegere: mărar, ceapă verde sau nu puneți nimic.
Cașcavalul se dă pe răzătoare și se presară peste stratul de verdeață.
Se aranjează următoarea foaie de lavaș, se unge cu maioneză, apoi se pune conserva de peste zdrobit bine cu o furculiță.
Deasupra se pune ultima foaie de lavaș și, de asemenea, se unge cu un strat subțire de maioneză.
Următorul strat sunt morcovii fierți și răzuiți.
Iar ultimul strat sunt ouăle fierte, date prin răzătoare.
Salata se rulează cu grijă și se dă la frigider.
Sfat: Ca să fie mai ușor de rulat nu puneți uplutura pănă la marginea lavașului, lăsați aproximativ 2 cm.
Savurați cu plăcere!