Salată de cuscus cu dovlecel și vânătă
Ingrediente
350 g cuscus mascat
1 dovlecel mic
1 vinata mica
1 ceapa mare rosie (sau 2 mici)
2 ardei rosii
20 rosii prune, injumatatite
2 linguri de seminte de floarea soarelui
1 lingura ulei de masline
1 lingurita de turmeric
Pentru decor
frunze de nasturel
Pentru dressing
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de miere
3 linguri de suc de lamaie
1 lingura de chimen
Mod de preparare
Cum se prepara dressingul
Intr-un bol se amesteca mierea, uleiul de masline, sucul de lamaie si chimenul, pana se combina. Se condimenteaza cu sare de mare.
Cuscusul se pune in apa clocotica cu sare si o lingurita de turmeric si se pregateste cum este indicat pe ambalaj. Cand este fiert se scoate de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dovlecelul si vanata se taie in jumatati pe lung si apoi in felii groase de 1 cm.
Ceapa se taie in doua si se feliaza pe lungime in bucati, ardeii se taie cubulete mari.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Dovlecelul, vanata, ceapa si ardeii se pun pe o tava captusita cu hartie de copt. Toate ingredientele se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu putina sare de mare si se pun in cuptor pentru 20 minute.
Intr-un bol mai mare se amesteca cuscusul cu legumele coapte, rosiile, semintele de floarea soarelui si dressingul. Se amesteca bine pentru a se combina toate aromele.
Se aranjeaza in boluri pentru salata si se serveste decorat cu frunze de macris.
Savaurati cu placere!