Salată de cartofi cu sos de ierburi aromate
Ingrediente
750gr de cartofi medii spre mici
3 crengute de menta
ierburi proaspete amestecate
cum ar fi:
patrunjel, tocat
busuioc, tocat
menta, tocata
2 linguri de iaurt grecesc
3 linguri de maioneza cu grasime redusa
frunze de nasturel
Mod de preparare
Cartofii se pun intr-o tigaie mare si se acopera cu apa. Se adauga fire de menta si un varf de cutit de sare de mare.
Cartofii se fierb timp de 30 minute, pana cand se inmoaie.
Se strecoara de apa, menta se arunca. Cartofii se pun deoparte, pana se racoresc apoi, se taie in jumatate sau felii.
Cum se prepara sosul de ierburi:
Intr-un bol mai mare se amesteca ierburile, iaurtul si maioneza. Se asezoneaza dupa gust.
Se adauga cartofii in bol si se amesteca atent cu sosul de ierburi.
Salata se aranjeaza pe o farfurie de servit si se decoreaza cu frunze de nasturel.
Savurati cu placere!