Salată cu spanac, ton și cartofi copți

Salata cu spanac, ton și cartofi copți este ideală în zilele de iarnă. Este sățioasă și plină de vitamine și proteine necesare organismului. Se prepară rapid și este savuroasă.

Ingrediente 

450g cartofi curatati si taiati cuburi

2 linguri si jumatate de ulei de masline

4 oua

2-3 rosii, taiata sferturi

1 lingura otet de vin rosu

2 linguri capere

50g rosii uscate in ulei, tocate marunt

½ ceapa rosie, tocata julienne

100g baby spanac

200g file de ton in suc propriu, bine scurs

sare si piper

 

Cum se prepara 

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Stropeste cartofii cu doua linguri de ulei, asezoneaza-i cu sare si piper, dupa gust. Asaza-i intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt, si coace-i timp de 20 de minute, sau pana cand sunt bine patrunsi, iar le exterior sunt crocanti si aurii.

Intre timp fierbe ouale tari intr-un vas cu apa. Curata-le de coaja si taie-le in jumatati.

Intr-un bol incapator amesteca uleiul ramas cu otetul, caperele si rosiile. Adauga ceapa, spanacul, tonul, cartofii si rosiile, si amesteca usor. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Deasupra asaza jumatatile de oua.

Pofta buna!