Salată cu spanac, ton și cartofi copți
Ingrediente
450g cartofi curatati si taiati cuburi
2 linguri si jumatate de ulei de masline
4 oua
2-3 rosii, taiata sferturi
1 lingura otet de vin rosu
2 linguri capere
50g rosii uscate in ulei, tocate marunt
½ ceapa rosie, tocata julienne
100g baby spanac
200g file de ton in suc propriu, bine scurs
sare si piper
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Stropeste cartofii cu doua linguri de ulei, asezoneaza-i cu sare si piper, dupa gust. Asaza-i intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt, si coace-i timp de 20 de minute, sau pana cand sunt bine patrunsi, iar le exterior sunt crocanti si aurii.
Intre timp fierbe ouale tari intr-un vas cu apa. Curata-le de coaja si taie-le in jumatati.
Intr-un bol incapator amesteca uleiul ramas cu otetul, caperele si rosiile. Adauga ceapa, spanacul, tonul, cartofii si rosiile, si amesteca usor. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Deasupra asaza jumatatile de oua.
Pofta buna!