Salată cu roșii uscate, piept de pui și parmezan

Salata cu roșii uscate, piept de pui și parmezan are un gust aromat și profund, este foarte gustoasă și sănătoasă.

 

Ingrediente 

300 g  piept de pui 

100 g roșii uscate 

50 g parmezan 

150 g salată verde 

2 căței de usturoi 

5 boabe de piper 

2 lingurițe ierburi uscate 

2 linguri ulei de măsline

sare 

 

Pentru dressing

50 ml de ulei de măsline

1 lingurită de muștar 

suc de la jumătate de lămâie 

sare și piper 

 

Mod de preparare

Într-un mojar, se pisează piperul și sarea, se adaugă usturoiul, se pisează, apoi ierburile uscate și uleiul. Toate ingredientele se amestecă bine.

Pieptul de pui se "masează" bine cu amestecul obținut, se învelește în folie de aluminiu și se pune într-o tavă de copt. Pieptul se pregătește în cuptor la temperatura de 180 grade C, timp de 30-40 minute. 

Pieptul de pui, roșiile și parmezanul se taie felii.

 

 

 Pregătim dressingul:

 

Se amestecă uleiul, muștarul, sucul de lămâie, sarea și piperul, până se obține un sos.

 

Într-un bol mare se combină frunzele de salată cu roșiile uscate. Se stropesc cu sos și se amestecă.

 

Amestecul de frunze și roșii se aranjează pe o farfurie de servit, iar deasupra se pun feliile de pui și parmezan.

 

 

Savurați cu plăcere!