Salată cu roșii uscate, piept de pui și parmezan
Ingrediente
300 g piept de pui
100 g roșii uscate
50 g parmezan
150 g salată verde
2 căței de usturoi
5 boabe de piper
2 lingurițe ierburi uscate
2 linguri ulei de măsline
sare
Pentru dressing
50 ml de ulei de măsline
1 lingurită de muștar
suc de la jumătate de lămâie
sare și piper
Mod de preparare
Într-un mojar, se pisează piperul și sarea, se adaugă usturoiul, se pisează, apoi ierburile uscate și uleiul. Toate ingredientele se amestecă bine.
Pieptul de pui se "masează" bine cu amestecul obținut, se învelește în folie de aluminiu și se pune într-o tavă de copt. Pieptul se pregătește în cuptor la temperatura de 180 grade C, timp de 30-40 minute.
Pieptul de pui, roșiile și parmezanul se taie felii.
Pregătim dressingul:
Se amestecă uleiul, muștarul, sucul de lămâie, sarea și piperul, până se obține un sos.
Într-un bol mare se combină frunzele de salată cu roșiile uscate. Se stropesc cu sos și se amestecă.
Amestecul de frunze și roșii se aranjează pe o farfurie de servit, iar deasupra se pun feliile de pui și parmezan.
Savurați cu plăcere!