Barcute cu salata de avocado, rosii si creveti
Ingrediente
2 fructe de avocado coapte
2-3 rosii medii
1 pachet de creveti decojiti
sucul de la 1/2 lamaie
ulei de masline
patrunjel
condimente
sare, piper
Mod de preparare
Crevetii se fierb intr-o cratita cu apa clocotita si condimentata cu sare si piper, timp de 3 minute. Atentie! O preparare indelungata a crevetilor va face ca acestia sa se intareasca.
Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
Fructul de avocado se spala, se sterge cu un prosop, se taie in doua jumatati pe lung si se inlatura samburele. Cu ajutorul unui cutit se cresteaza pulpa de avocado, astfel incat sa obtinem cubulete, apoi cu ajutorul unei lingurite mici se scobeste tot miezul. Cubuletele de avocado se pun intr-un bol mai mare si se stropesc cu sucul unei jumatati de lamaie, pentru a nu se oxida.
Rosiile se spala, se taie cubulete mici si se adauga in bol peste avocado.
Apoi se adauga si crevetii, iar
la final se pun frunzulitele de patrunjel. Salata se potriveste de sare si piper dupa gust, se adauga uleiul de masline si se amesteca cu grija.
Salata obtinuta se aranjeaza frumos in cupele de avocado si poate fi servita.
Savurati cu placere!