Varză călită cu cârnăciori
Astazi va propun o reteta foarte savuroasa pentru o cina intr-o seara rece!
Avem nevoie de:
O varza medie; un morcov; 4-5 catei de usturoi;
cativa carnaciori (eu am avut unul mare); sare; piper negru prospat macinat; cateva crengute de cimbrisor uscat; 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare
Mai intai tocam marunt usturoiul si-l punem in tigaia incinsa cu uleiul de masline. Intre timp, razuim morcovul curatat si-l adaugam peste usturoi.
Pana se calesc legumele din tigaie taiem (nu foarte fin) varza si o punem in tigaie. Lasam sa se caleasca un pic legumele, amestecand periodic. Dupa care saram ( ea va ajuta varza sa-si lase zeama si astfel legumele noastre se vor inabusi deja).
E timpul sa taiem felioare carnaciorul, pe care l-am copt din timp in cuptor. Condimentam varza cu piper negru si putem adauga carnaciorii.
Inabusim la foc mic pana se inmoaie bine varza si prinde aroma carnaciorilor. Cand e gata, asezam deasupra crengutele de cimbrisor si lasam sa mai stea 10-15 minute sub capac sa se mai imbogateasca si cu mireazma lor.
Si gata :) Serviti cu placere!