Varză călită cu cârnăciori

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
În sezonul răcelilor și al virozelor bucatele din varză pot fi alegerea perfectă și asta pentru conținutul, foarte binevenit, de vitamina C în toate felurile de varză: crudă, gatită, murată.

 

Astazi va propun o reteta foarte savuroasa pentru o cina intr-o seara rece!

 

Avem nevoie de:

O varza medie; un morcov; 4-5 catei de usturoi;

cativa carnaciori (eu am avut unul mare); sare; piper negru prospat macinat; cateva crengute de cimbrisor uscat; 2 linguri ulei de masline.

 

Mod de preparare

Mai intai tocam marunt usturoiul si-l punem in tigaia incinsa cu uleiul de masline. Intre timp, razuim morcovul curatat si-l adaugam peste usturoi.

 

 

Pana se calesc legumele din tigaie taiem (nu foarte fin) varza si o punem in tigaie. Lasam sa se caleasca un pic legumele, amestecand periodic. Dupa care saram ( ea va ajuta varza sa-si lase zeama si astfel legumele noastre se vor inabusi deja).

 

 

E timpul sa taiem felioare carnaciorul, pe care l-am copt din timp in cuptor. Condimentam varza cu piper negru si putem adauga carnaciorii.

 

 

Inabusim la foc mic pana se inmoaie bine varza si prinde aroma carnaciorilor. Cand e gata, asezam deasupra crengutele de cimbrisor si lasam sa mai stea 10-15 minute sub capac sa se mai imbogateasca si cu mireazma lor.

 

 

Si gata :) Serviti cu placere!