Salată caldă cu ardei copți, năut și ficat de cod

Avem nevoie de
o cutie de spanac proaspat; o cana de naut fiert; 6-8 ardei capia; o conserva de ficat de cod o ceapa rosie; o mana de capere; otet balsamic de Modena; sare; busuioc uscat.
Mod de preparare
Spanacul spalat si uscat bine il asezam pe un platou.
Nautul fiert il spalam bine si-l lasam sa se scurga.
Ardeii i-am copt si i-am lasat sa se raceasca, pana au ramas doar calzi.
Ficatul, zis si cod de Alaska, il scoatem din conserva si-l lasam sa se scurga de ulei, doar ca pastram si uleiul.
Asezam nautul peste spanac.
Ardeii ii curatam si-i aranjam in rozete pe perimetrul platoului.
Ceapa o taiem inele si le aranjam pe centrul salatei.
Iar deasupra punem ficatul de cod. Decoram cu inca cateva inele de ceapa rosie si presaram caperele.
E timpul pentru dressing!
Si aici totul e super simplu. Amestecam cu un tel uleiul, din care am scos ficatul de cod, cu 2 linguri de otet balsamic de Modena, un pic de busuioc uscat si un praf de sare.
Iata si ajutorul meu de bucatar - Amelia Dudnic.
Stropim salata cu dressingul obtinut si e gata!
Servim imediat, cat ardeii sunt inca calzi, cu un pahar de vin bun!
Pofta mare!