Iepuraș cu roșii uscate înăbușit în vin alb

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Iepurele copt sau înăbușit este una dintre felurile preferate ale familiei mele. De data asta am ales o rețetă specială, în care roșiile uscate și vinul alb sec îi transmit cărnii o savoare deosebită.

 

Avem nevoie de:

Un iepuras; 2 cepe; o mana de rosii uscate marinate in ulei; 200 ml vin alb sec; sare; piper negru; 2-3 linguri ulei de masline; busuioc si oregano uscate.

 

Mod de preparare

Carnea de iepure o asezam intr-un vas cu capac, stropind fiecare strat cu ulei de masline si presarand oregano si busuiocul uscat. Lasam la marinat 2-3 ore, la frigider.

 

 

Intr-o tigaie incinsa asezam carnea, fara a adauga ulei (este destul uleiul pe care l-am folosit pentru marinada). Frigem bine iepurasul pana se rumeneste frumos.

 

 

Taiem ceapa nu prea marunt si o punem peste iepure.

 

 

Dupa 5 minute la foc mediu adaugam vin alb si condimentam cu piper negru.

 

 

Cand se evapora alcoolul adaugam rosiile uscate si 100 ml apa, si lasam sa se inabuse sub capac cam 20-30 minute, urmarind sa nu scada de tot lichidul din tigaie. Sare am folosit doar la marinada, asa ca ar fi cazul sa gustati daca e destula.

 

 

Daca ramane prea multa zeama, mai lasati un pic iepurele la foc fara capac.

 

 

Cam asa arata iepurasul cand e gata!

 

 

Il puteti servi cu mamaliguta, dar este perfect cu legume verzi.

 

 

Pofta buna de la Marcela!