Supa crema de conopida cu lapte de cocos
Avem nevoie de:
O conopida nu prea mare; un dovlecel; partea alba de la 2 fire de praz; o legatura mica de leustean (sau alta verdeata care va place); o frunza de dafin; 400ml de lapte de cocos (la conserva); o lingura de amidon de porumb; sare; piper alb sau negru; nucsoara.
Mod de preparare
Conopida o spalam si o impartim pe buchetele; dovlecelul il curatam si-l taiem rondele; prazul il sectionam pe jumatate, de-a lungul si apoi il taiem segmente de 10 cm. Punem legumele intr-o cratita le acoperim cu apa rece. Punem legatura de leustean asa intreaga si legata, ca sa o putem scoate usor dupa fierbere. Mai punem si o frunza de dafin, si sare. Punem la fiert intai la foc iute (pana incepe sa fiarba) si apoi la foc mic cam 20 minute, pana se inmoaie legumele.

Dupa ce au fiert scoatem legumele cu o paleta cu gauri si le mixam intr-un procesor de bucatarie. Nu inainte de a scoate funza de dafin si leusteanul. Adaugam 2 polonice din bulionul de legume (strecurat) si mai mixam o data.

Bulionul strecurat si piureul de conopida le punem inapoi in cratita. Tinem cratita la foc mic, iar intre timp amestecam laptele de cocos cu o lingura de amidon de porumb si incorporam in supa. In reteta clasica a supei-crema de conopida se pun si 2-3 cartofi, pentru textura. Eu, ca de obicei, incerc sa micsorez aportul caloric al bucatelor pe care le gatesc. De aceea inlocuiesc cartofii cu o lingura de amidon de porumb

Asezonam cu sare, piper si nucsoara. Supa e gata!

Serviti supa fierbinte, stropita cu ulei de masline crud si crutoane din paine de secara!

Pofta buna de la Marcela si Leo!









