Pate fin de ficat de pui

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Pateul de ficat suntem obisnuiti sa-l vedem intr-o cutie de conserva. Citim ingredientele si ne speriem, dar sa vedeti cat de usor il putem prepara acasa!

 

Avem nevoie de:

500 gr ficat de pui; 2 cepe; o lingura de ulei de masline; sare; piper negru; rozmarin uscat.

 

Mod de preparare

 

Ficatul spalat si curatat de grasime, il asezam intr-un vas termorezistent si-l stropim cu ulei de masline.

 

 

Taiem cepele deasupra si condimentam cu sare, piper negru si rozmarin uscat. Amestecam bine cu mainile. Punem capacul peste vas si-l punem in cuptorul incins la 200 grade pentru 30-40 minute.

 

 

 

Apoi, luam capacul si-l mai lasam inca 10 minute. Dupa care putem mixa pate-ul in blender pana obtinem o textura fina.

Daca va pare ca se mixeaza greu mai adaugati din zeama in care s-a inabusit ficatul.

 

 

Serviti in tartine cu legume sau cu cracker-i.

 

 

Pofta buna de la Marcela!