Reteta de post: Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ingrediente:
10-13 ardei medii, 500g orez, 500g ciuperci, 1 ceapa, 1 morcov, 1 lingura pasta de rosii, un buchet de patrunjel.
Mod de preparare:
Tocam ceapa marunt, ciupercile le taiem cubulete, iar morcovul il dam pe razatoare. Legumele, pe rand, le adaugam intr-o tigaie cu ulei incins, amestecam si le calim usurel. Adaugam o lingura de pasta de rosii si amestecam.
Le lasam sa se raceasca putin, apoi le combinam cu orezul spalat si verdeata tocata marunt. Umplem ardeii cu acest amestec si ii aranjam intr-un vas cu partea deschisa in sus, adaugam apa pana la nivelul lor. Ii lasam sa dea in clocot, apoi ii acoperim cu capac si ii mai lasam la foc mediu, aproximativ 25 - 30 de minute sau pana sunt gata.
Pofta buna!