Tarta cu piept de pui si ciuperci
Ingrediente
Pentru aluat
200 g faina
125 g unt rece
1 galbenus (sau 3 linguri cu apa rece)
sare
Pentru umplutura
1 cutie cu ciuperci
½ piept de pui fiert ( sau 200 g sunca )
2-3 oua
200 g smantana
1 ceapa mica (3-4 fire ceapa verde)
50 g cascaval (sau mozzarella)
unt
sare si piper
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteca faina cu un praf de sare si untul taiat cubulete pana obtii o textura nisipoasa. Adauga galbenusul sau apa, da aluatului o forma rotunda, infoliaza-l si da-l la rece jumatate de ora.
Intre timp, caleste intr-o lingurita cu unt ceapa tocata fin impreuna cu ciupercile tocate din cutit. Cand apa (pe care o lasa ciupercile) a scazut, adauga cubuletele de pui si lasa pe foc doar cateva minute. Sareaza si pipareaza dupa gust si lasa sa se racoreaca.
Bate ouale cu smantana si un praf de sare si incorporeaza-le in compozitia de ciuperci. Intinde aluatul in forma de copt si toarna umplutura. Presara deasupra cascavalul si da la cuptor pentru 40-50 de minute sau pana capata o culoare aurie si apetisanta.
Scoate din cuptor si lasa deoparte 10 minute, abia apoi feliaza si serveste tarta cu ciuperci si pui.
Pofta buna!