Quiche cu cartofi și ciuperci

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Azi am decis să fac un quiche nu după o rețetă specială, ci mai degrabă ca să nu se irosească ce a mai rămas din piureul de cartofi de la cina de aseară. Și nici în gând că va avea atâta succes! A ieșit perfect, deci îl recomand cu toată încrederea.

 

Avem nevoie de 

Pentru crusta: 1/2 cana ulei; 1/2 cana de apa clocotita; 1/2 lingurita de sare; 1/4 lingurita de bicarbonat stins intr-o lingura de otet de mere.

Pentru umplutura: ciuperci (oricare va plac sau aveti la indemana); cateva linguri de piure de cartofi; 3-4 oua; 6 linguri iaurt; sare; piper; fulgi de ardei rosu.

 

Mod de preparare

Pregatim aluatul exact ca in reteta: Tarta de post cu mazare, ciuperci si tofu!

Aranjam aluatul intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei. Deasupra punem ciupercile. Eu am avut ciuperci de padure congelate, pe care doar le-am decongelat. Daca aveti ciuperci proaspete, e cazul sa le caliti cu ceapa.

Peste ciuperci impartim uniform, cu o lingura, piureul de cartofi.

Condimentam cu sare si un mix de boabe de piper proaspat macinate.

 

 

Intr-un bol batem usor ouale cu iaurtul, un pic de sare si fulgi de ardei rosu.

 

 

Turnam ouale peste tarta si o coacem la 180 grade C, in jur de 30-35 minute.

 

 

Noi am servit quiche-ul cu salata de rucola, s-au combinat perfect!

 

 

Pofta mare!