Cartofi cu cremă de brânză la cuptor

Învață să prepari niste cartofi Byron delicioși, cu cremă de brânză la cuptor și smântână după o rețetă rapidă și ușoară.

 

Ingrediente

 3 cartofi albi mari
 120 g branza cheddar rasa sau cascaval gras
 100 ml smantana grasa

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade, curata cartofii de coaja si sterge apa de pe ei.

Inteapa fiecare cartof cu o furculita, ca sa se patrunda mai bine la cuptor.

Da cartofii la cuptor pentru o ora si 20 de minute, apoi scoate-i din coptor si taie-i pe jumatate pe orizontala.

Folosind o lingura, scobeste putin din mijlocul cartofilor, astfel incat sa faci loc pentru crema de branza. Poti impinge miezul cartofilor spre margini, ca sa nu arunci deloc din ei.

Amesteca separat, intr-un castron, branza cheddar rasa si smantana grasa. Poti adauga putin bacon daca vrei o aroma mai puternica.

Da la cuptor inca 5-7 minute, pana ce branza se topeste si serveste cu ceapa verde deasupra, sare de mare si putin piper sau nucsoara.

 

 

Pofta mare!