Cartofi cu cremă de brânză la cuptor
Ingrediente
3 cartofi albi mari
120 g branza cheddar rasa sau cascaval gras
100 ml smantana grasa
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade, curata cartofii de coaja si sterge apa de pe ei.
Inteapa fiecare cartof cu o furculita, ca sa se patrunda mai bine la cuptor.
Da cartofii la cuptor pentru o ora si 20 de minute, apoi scoate-i din coptor si taie-i pe jumatate pe orizontala.
Folosind o lingura, scobeste putin din mijlocul cartofilor, astfel incat sa faci loc pentru crema de branza. Poti impinge miezul cartofilor spre margini, ca sa nu arunci deloc din ei.
Amesteca separat, intr-un castron, branza cheddar rasa si smantana grasa. Poti adauga putin bacon daca vrei o aroma mai puternica.
Da la cuptor inca 5-7 minute, pana ce branza se topeste si serveste cu ceapa verde deasupra, sare de mare si putin piper sau nucsoara.
Pofta mare!