Quiche cu carnita si ciuperci!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Quiche cu carnita si ciuperci - o reteta care se prepara foarte usor, iar rezultatul este unul extrem de delicios, perfecta pentru o cina in familie sau un aperitiv savuros.

 

Avem nevoie de:

Pentru aluat:

100 gr unt; 2 pahare faina; 1/2 pahar chefir; 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu (stins in otet de mere); 1/2 lingurita sare.

 

Pentru umplutura:

O jumatate de piept de pui (sau orice alta parte a puiului fara piele si oase) ; 2 ciuperci mari champignon; o rosie medie; 4 oua crude; 2 linguri smintana; 100 gr cascaval edam sau gauda; sare; piper rosu; nucsoara.

 

Mod de preparare

Framantam un aluat moale din ingredientele de mai sus il invelim in pelicula alimentara si-l lasam in frigider pentru 20-30 min.

Dupa care intindem o foaie un pic mai mare decat diametrul formei in care vrem sa coacem tarta. Ungem vasul cu ulei si asezam frumos aluatul. Taiem surplusul de pe margini.

 

 

Carnea poate fi fiarta, coapta, prajita... Eu am folosit ceea ce a mai ramas de la puiul copt cu prune uscate si mere dupa ce l-au devorat baietii mei cu o seara inainte.

Rupem cu mainile carnea si o presaram peste aluat. Deasupra taiem felii subtiri de ciuperci si apoi asezam rosiile si ele taiate felii.

 

 

Batem usor ouale cu smantana si condimentele, turnam peste tarta cu un polonic.

 

 

Dupa care razuim cascavalul marunt si acoperim uniform quiche-ul cu el.

 

 

Si in final il coacem 20-30 minute la 200 grade C.

 

 

Este delicios si cald, si rece, doar ca la noi nu prea ramane sa se raceasca :)

 

 

Pofta buna de la Marcela!