Supă cremă de sfeclă roșie
Ingrediente
2 pulpe de pui, dezosate
1 sfecla mare, taiata cubulete
2 carofi medii, taiati cubulete
1 ceapa, tocata
1 pahar de supa de pui
2 linguri de smantana
sare si piper
ulei
Mod de preparare
Carnea de pui am tocat-o bucati mici si am fiert-o intr-o cratita cu apa si sare (apa cat sa acopere carnea) la foc mediu, timp de 15- 20 de minute.
Intr-o tigaie, cu putin ulei incins, am calit ceapa tocata si cubuletele de sfecla si cartofi. Legumele le-am calit timp de 5 minute, apoi am adaugat carnea si supa din cratita. Legumele si carnea se gatesc sub capac, timp de 30 de minute la foc mediu sau pana sunt fierte.
Cand legumele si carnea sunt fierte se pun intr-un procesor alimentar,
se adauga 2 linguri de smantana si se pulseaza de cateva ori, pana se omonegizeaza si se obtine o masa cremoasa.
Supa se toarna intr-un bol de servit si se decoreaza cu verdeata.
Pofta buna de la Maricica!