Plăcintele la tigaie

O rețetă simplă de plăcințele cu brânză și mărar, la tigaie.

 

Ingrediente

 1 kg faina

30 g drojdie proaspata

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

 

Pentru umplut

 800 g branza sarata

 1 legatura marar

 

Mod de preparare

 

 Intr-o cana cu apa calduta se desface drojdia cu zaharul si sarea. In faina cernuta se face un gol si se pune maiaua care se acopera cu putina faina. Se lasa 5-10 minute si apoi se incepe framantarea, adaugand apa calduta.

 

 Se framanta pana ce aluatul se desprinde de maini, se acopera cu un servet si se lasa la crescut o ora.

 

Apoi, se taie bucati din aluat de marimea unei portocale, fiecare bucata se intinde usor si pe o jumatate se pune branza amestecata cu marar tocat. Se pliaza asemeni unui portofel si se prajesc pe tigaie in ulei incins.

 

Se consuma calde sau reci.

 

 

Pofta mare!