Supă de legume în bulion de rață

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Supele sunt perfecte în zilele reci de toamnă! Așa că prima idee ce mi-a venit a fost să-mi încălzesc casa cu aroma unei supe delicioase de rață.

 

Avem nevoie de:

bulionul in care am fiert rata ( carnea a mers la prepararea altui fel delicios de mancare); 2 cepe mici; 2 morcovi; 2 dovlecei mici; 2-3 cartofi mari; partea alba a unei varze de pechin; 6-8 rosii; sare; busuioc uscat; fulgi de paprika; smantana si patrunjel verde pentru servit.

 

 

Mod de preparare

Spalam si curatam toate legumele. Intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei punem ceapa tocata marunt si aproape imediat morcovul taiat rondele subtiri.

 

 

Dovleceii ii taiem cuburi marunte si-i adaugam in tigaie. Asezonam cu busuioc uscat si fulgi de paprika.

 

 

Lasam legumele sa se inmoaie un pic. Intre timp, taiem si cartofii cuburi marunte si ii punem la fiert in cratita cu bulionul de rata strecurat.

 

Taiem si varza fasii si o punem in bulion.

 

 

Rosiile maruntite ( am folosit combina de bucatarie) le amestecam cu legumele din tigaie si lasam sa se inabuse la foc mediu.

 

 

Cand a scazut un pic sosul de rosii, il transferam in cratita cu bulion.

 

 

Lasam sa fiarba la foc mic pana sunt gata legumele si putem servi supa. Supa de legume in bulion de rata merge perfect cu smantana si patrunjel verde!