Tort delicios cu banane si ciocolata
Ingrediente
Pentru blat
10 linguri de faina
8 linguri de zahar
6 oua
2 linguri de ulei
1 plic praf de copt
2 linguri de apa
Pentru crema
400 g de smantana de 30%
6 linguri de zahar
frisca
o banana
o lingura de apa
Pentru umplutura:
3 banane
200g ciocolata (nutella)
Mod de preparare
Cum se prepara blatul:
Galbenusurile se separa de albusuri. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa.
Albusurile se bat cu un pic de sare pana devin spuma. Spuma obtinuta se adauga la compozitia de galbenusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste masa obtinuta si se amesteca bine.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
Cuptorul se incalzeste la 170 de grade C. Tava se da la cuptor pentru 20 de minute.
Cand blatul este gata, se rastoarna si se lasa deoparte pana se raceste, apoi se taie in 3 straturi.
Cum se prepara crema:
Zaharul se amesteca cu smantana pana se topeste.
Bananele se mixeaza pana devin o compozitie cremoasa, se adauga in bolul cu smantana si se amesteca pana se obtine o crema.
Fiecare strat se umple cu crema, rondele de banane si ciocolata.
Tortul se orneaza cu felii de banane si frisca.
Pofta mare!