Fara faina si zahar! Biscuiti deliciosi cu migdale, halva si ciocolata

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Astazi am experimentat din nou cu reteta mea preferata de bisuiti pe baza de fulgi de ovaz. De data asta le-am adaugat o nota speciala cu aroma delicata a halvitei.

 

Avem nevoie de 

150 gr unt; 2 oua; 100 gr halva; 140 gr migdale; 120 gr caise uscate; 400 gr fulgi de ovaz; ciocolata cu lapte.

 

Mod de preparare

Intr-un bol mare punem untul, ouale si halvaua. E important sa fie toate la temperatura camerei, pentru a le amesteca mai usor si mai uniform.

 

Urmatorul ingredient sunt migdalele, pe care le-am macinat fin in rasnita de cafea.

Adaugam faina de migdale peste masa de oua si unt, iar in rasnita maruntim caisele uscate, amestecam bine.

Trebuie sa obtinem o masa destul de moale.

Apoi, adaugam jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz, pe care ii transformam in faina, tot in robotel.

Completam cu fulgii intregi.

Acum putem adauga ciocolata. Puteti folosi picaturi de ciocolata pentru copturi sau cum am facut eu de data asta, am gasit un "iepuras" din ciocolata cu lapte si l-am sfaramat cu mainile in bucati nu foarte marunte.

Daca va pare aluatul cam moale, mai adaugati niste fulgi de ovaz.

Daca textura ne place, formam biscuiteii cu mainile si ii asezam pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.

Coacem bisuiti 15 minute, la temperatura de 200 grade C.

Pregatim ceaiul sau cafeaua si savuram cu placere :)

Pofta buna de la Marcela!