Fulgi de ovăz cu iaurt și rodie
E bine sa stim!
Fulgii de ovaz reprezinta o sursa valoroasa de vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre si proteine, regleaza nivelul de colesterol, scad riscul de diabet, lupta impotriva stresului, a oboselii fizice si psihice, intareste sistemul imunitar, protejeaza vederea si sanatatea ochilor.
Ingrediente
Pentru 4 portii:
2 cani ovaz
1/2 cana de apa
1½ suc de mere
2 cani de iaurt simplu
1 cana de seminte de rodie
½ cani de migdale prajite si tocate
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz, sucul de mere si 1/2 cana de apa, se acopera si se lasa la rece peste noapte.
Fulgii se vor inmuia si se vor umfla in volum, obtinand un amestec gros.
Dimineata se aduga iaurt, se amesteca si se imparte in boluri de servit.
Deasupra se presara seminte de rodie, fulgi de migdale. Cel mai bun si sanatos mic dejun este gata.
Savurati cu placere si aveti grija de sanatate!