Tort cu eclere, crema de vanilie si ciocolata

Ingrediente
Pentru aluat
1 pahar si jumate de faina alba
5 oua
150gr unt
1 pahar si jumate de apa
1/2 lingurita de sare
Pentru crema
500gr de smantana
1 pahar zahar
1 pliculet de zahar vanilinat
Mod de preparare
Initial pregatim aluatul:
Se pune pe foc o cratita. Adaugam concomitent apa, untul, sarea si amestecam pana se topeste.
Apoi treptat adaugam faina, amestecam continuu pana obtinem o masa omogena. Aluatul se scoate de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intre timp preparam crema:
Intr-un bol punem smantana, zaharul si zaharul vanilinat. Cu ajutorul unui mixer, toate ingredientele se bat pana obtinem o crema puhava.
Cand aluatul s-a racit, adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine, pana obtinem o masa omogena. Trebuie sa rezulte o compozitie densa, care sa nu curga de pe lingura. Umplem spritul cu aluat si aranjam pe o tava tapetata cu hartie de copt, aluatul sub foma unor piscoturi sau eclere mici.
Incingem cuptorul si introducem tava. Aluatul se coace la temperatura de 180 garde C, pana se rumeneste.
Fiecare ecler se unge cu crema si se aranjeaza unul peste altul pe un platou,
pana obtinem forma dorita a tortului.
Tortul se decoreaza cu ciocolata si se da la frigider pentru cel putin 30 minute.
Tortul poate fi combinat cu diferite fructe de sezon.
Pofta buna si savurati cu placere delicii facute acasa!