Conopida cu sos de smantana la cuptor

Maricica
imaginea utilizatorului Maricica
O gustare usoara, foarte potrivita pentru un pranz sau o cina de toamna.

 

Ingrediente

O capatana de conopida

4 oua 

1 pahar de smantana

3 catei de usturoi

sare si piper

fire de marar

Mod de preparare

Florile conopidei le-am rupt in buchetele mici si le-am pus sa fiarba intr-o cratita cu apa si sare, cam 10 minute, cat sa se inmoaie.

Intre timp, intr-un bol am combinat smantana cu oua, usturoiul tocat marunt, sare, piper si

am amestecat bine pana s-a omonegizat.

Buchetele de conopida fierte le-am scurs de apa si le-am aranjat intr-un vas termorezistent, uns cu unt.

Deasupra am turnat amestecul de smantana.

Se pregateste in cuptor la temperatura de 180 de grade C, timp de 30 minute.

Conopida in sos de smantana se presara cu fire tocate de marar si se serveste atat calda, cat si rece.

Savurati cu placere!