Rețetă de post: Fasole "aproape" mexicană

Majoritatea bucatelor mexicane au la baza fasolea si/sau porumbul. Iar in rest se adauga tot felul de legume si desigur ardeiul iute chili.
Eu sar doar peste picantul chili, caci gatesc si pentru fiul meu, Leo, si el cu bucatele iuti nu se prea impaca.
Avem nevoie de:
500gr fasole; un ardei; un dovlecel; o ceapa mare sau doua mai mici; sare si condimente dupa gust.
Mod de preparare
Fasolea trebuie pregatita din timp. O lasam la inmuiat peste noapte, in apa rece. Punem fasolea la foc iute intr-o cratita cu apa, pana da in primele clocote, dupa care le scurgem si le clatim cu apa rece. Apoi fierbem fasolea in apa noua cu sare si o frunza de dafin.
Cand este gata, punem fasolea intr-o strecuratoare si ne ocupam de legume.
Taiem ceapa pe lung si o punem in tigaia incinsa, cu un pic de ulei.
Cand ceapa devine transparenta, adaugam ardeiul taiat cuburi mari
si aproape imediat adaugam si dovlecelul.
Gatim legumele la foc iute. Nu le lasati prea mult sa se inmoaie, avem nevoie de o textura al dente.
Condimentam cu sare, piper negru proaspat macinat si oregano uscat. Condimentele pot varia, iar pentru un gust mai picant si "mai mexican" puteti adauga pudra de chili sau usturoi.
Acum e momentul sa adaugam fasolea.
Mai lasam cateva minute la foc mic sa se infierbinte fasolea si sa ia din aromele legumelor.
Si e gata!
Pofta buna!