Cartofi umpluți cu ciuperci
Ingrediente
6 cartofi medii
200 g ciuperci proaspete
1 ceapa
10 ml ulei pentru uns cartofii
50 ml ulei
1/2 legatura patrunjel
sare si piper
Mod de preparare
Cartofii se spala, se ung cu ulei si se pun intr-o tava. Se dau la cuptor pentru circa 50-60 minute, iar cand furculita patrunde usor inseamna ca sunt gata.
Se lasa cateva clipe sa se mai racoreasca, apoi se taie capacele si se scobeste interiorul, lasand putin miez pe coaja. Partea extrasa nu se arunca, ci se paseaza intr-un bol separat ( eu am avut suficiente ciuperci si nu am lasat deloc miez).
Punem ulei la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa taiata si o calim cam 2-3 minute. Se adauga ciupercile taiate cubulete si se amesteca cu ceapa, le lasam apoi pe foc inca 4-5 minute. Asezonam cu sare si piper.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se combina cu patrunjelul maruntit. Se amesteca pana formeaza o compozitie omogena.
Umplem cartofii scobiti cu compozitia rezultata, ii punem din nou in tava si ii dam la cuptor cca 10 minute ( la 160 C) pana se rumenesc deasupra.
Pofta buna!