Tarta cu ciuperci si cascaval
Ingrediente
Pentru aluat
200 g faina
200 g smantana
½ pachet de unt
un praf de sare
Pentru umplutura
300 g ciuperci
½ ceapa
2 oua
50 g cascaval
200 g smantana
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca ½ pachet de unt ( untul folosit la prepararea aluatului trebuie neaparat sa fie rece) cu 200 g de smantana si un praf de sare, apoi se adauga 200 g de faina, aluatul se framanta cu mana.
Aluatul obtinut trebuie sa fie tare si nelipicios, dar daca cumva aluatul nu pare sa fie asa, i se mai adauga putina faina. Se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Aluatul rece se intinde intr-o foaie subtire cu care se imbraca tava si se apasa usor cu degetele pe margini (pentru a lua forma tavii). Excesul de aluat se taie. Aluatul se inteapa cu furculita din loc in loc (pentru a nu se umfla prea mult in timpul coacerii).
Se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.
Intre timp, intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa, se adauga ciupercile si se prajesc pana se evapora toata apa pe care o lasa ciupercile.
Se scoate tava cu coaja din cuptor si se umple cu amestecul de ciuperci, deasupra se toarna smantana batuta cu ou.
Tarta cu ciuperci se reintroduce in cuptor si se lasa la copt inca 20-30 de minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tarta din cuptor, se presara cascaval razuit.
Pofta buna!






















