Supa de pui cu perisoare

Ce spui de o delicioasa supa de pui cu perisoare?

 

Ingrediente

2 gulii

1l supa de pui

1 ceapa

2 linguri cu unt

2 fire de telina 

nucsoara

sare si piper alb 

 

Pentru perisoare:

200 g carne tocata de vitel

1 ou

½ legatura de patrunjel 

½ lingurita de coaja de lamaie

pesmet

sare si piper alb 

 

Mod de preparare

 Intr-un castron, amesteca bine carnea cu oul, patrunjel, sare, piper si coaja de lamaie. Leaga compozitia cu putin pesmet. Din compozitia astfel obtinuta modeleaza perisoarele si fierbe-le in apa cu un praf de sare. 

 

 Intre timp, caleste ceapa in untul topit. Adauga guliile curatate si taiate in cubulete. Presara un praf de sare, piper si nucsoara. Lasa-le sa se inabuse putin, dupa care stinge cu supa de pui. 

 

 Adauga perisoarele si lasa sa dea in cateva clocote. La final, aromatizeaza cu frunzele de telina tocate.  

 

 

Pofta buna!