Somon cu lămâie și mărar

Somonul este un pește foarte gustos și sănătos. În plus este ușor de preparat, fiind potrivit atât pentru o cină rapidă, în doi cât și pentru o masă în familie. Iată cât de ușor se prepară

Ingrediente 

500g file de somon

25g unt topit

5 linguri suc de lamaie

1 lingurita marar uscat

1/4 lingurita pudra de usturoi

sare si piper

 

Cum se prepara somonul cu lamaie si marar

Preincalzeste cuptorul la 175oC. Unge cu unt o tava incapatoare.

Adauga somonul in tava cu pielea in jos si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un castron amesteca untul cu zeama de lamaie si pudra de usturoi si mararul. Toarna compozitia peste somon.

Coace totul timp de 25 de minute sau pana cand somonul este bine patruns.

Cum se serveste somonul cu lamaie si marar

Serveste somonul cu lamaie si marar alaturi de o garnitura de legume la aburi sau o garnitura de orez. Merge de minune alaturi de un pahar de vin alb.

Pofta mare!