Desert fără coacere: tort cu mousse de lămâie

Ce poate fi mai savuros decat un desert dulce-acrișor? Dacă nici nu necesită coacere, cu atât mai bine! Așadar, tortul cu mousse de lămâie este aliatul perfect în zilele călduroase.

 

Ingrediente 

două căni de fursecuri cu ghimbir zdrobite;

două linguri de zahar;

5 linguri de unt topit;

1 pliculeț (7 g) de gelatină;

2/3 cană de suc de lămâie

două 1/2 cană de smântână lichidă;

250 g de ciocolată albă;

700 g de brânză dulce cremoasă;

o cană de zahăr

două linguri de coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare

 

Amestecă fursecurile și zahărul într-un bol și adaugă untul topit. Presează compoziția pe fundul unei tăvi.

 

Presară gelatina peste sucul de lămâie într-un vas mic și adu 1/2 din cantitatea de smântână la temperatura de fierbere. Îndepărteaz-o de pe foc și toarn-o într-un vas peste ciocolata albă taiată mărunt sau rasă. Amestec-o până când compoziția devine omogenă și adaugă amestecul de suc de lămâie cu gelatină. Bate smântâna rămasă în timp ce lași această compoziție să ajungă la temperatura camerei.

 

Amestecă brânza dulce cu zahărul cu ajutorul unui mixer și încorporează treptat compoziția cu ciocolata. Adaugă crema peste blatul de fursecuri și decorează tortul cu smântâna bătută.

 

Tortul cu mousse de lămâie se servește rece, alaturi de un cocktail răcoritor cu mentă, așa cum este deliciosul Mojito.

 

Poftă bună!