Desert fără coacere: tort cu mousse de lămâie
Ingrediente
două căni de fursecuri cu ghimbir zdrobite;
două linguri de zahar;
5 linguri de unt topit;
1 pliculeț (7 g) de gelatină;
2/3 cană de suc de lămâie
două 1/2 cană de smântână lichidă;
250 g de ciocolată albă;
700 g de brânză dulce cremoasă;
o cană de zahăr
două linguri de coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Amestecă fursecurile și zahărul într-un bol și adaugă untul topit. Presează compoziția pe fundul unei tăvi.
Presară gelatina peste sucul de lămâie într-un vas mic și adu 1/2 din cantitatea de smântână la temperatura de fierbere. Îndepărteaz-o de pe foc și toarn-o într-un vas peste ciocolata albă taiată mărunt sau rasă. Amestec-o până când compoziția devine omogenă și adaugă amestecul de suc de lămâie cu gelatină. Bate smântâna rămasă în timp ce lași această compoziție să ajungă la temperatura camerei.
Amestecă brânza dulce cu zahărul cu ajutorul unui mixer și încorporează treptat compoziția cu ciocolata. Adaugă crema peste blatul de fursecuri și decorează tortul cu smântâna bătută.
Tortul cu mousse de lămâie se servește rece, alaturi de un cocktail răcoritor cu mentă, așa cum este deliciosul Mojito.
Poftă bună!






















