Scoici cu sos de rosii servite cu paste

Pastele cu scoici si sos de rosii este o reteta simpla de preparat si foarte gustoasa, ideala pentru iubitorii de fructe de mare.

 

Ingrediente

Paste

10 scoici deschise

2-3 rosii

1 lamaie

unt

patrunjel

ceapa

ardei iute

sare si piper, dupa gust

 

 

 

Mod de preparare

Intr-o cratita cu apa clocotita si sare se pun la fiert pastele. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Intre timp, scoicile se spala foarte bine sub multa apa rece, apoi se lasa sa se scurga .

 Se toaca marunt usturoiul, ardeiul iute ( fara seminte ), ceapa si rosiile.

Se incinge tigaia cu o felie de unt, se adauga usturoiul,  ardeiul iute si ceapa, se calesc putin si se adauga rosiile. 

Sosul se gateste timp de 3-5 minute, pana se inmoaie rosiile.

 Cu grija se adauga scoicile, se condimenteaza cu sare si piper, si se stropesc cu vin.

Se prepara sub capac timp de 8 - 10 minute. 

Cand pastele sunt fierte se scurg de apa, se adauga unt, sare si se amesteca. 

Spaghetele se aranjeaza pe o farfurie de servit.

Scoicile se umplu cu sosul de rosii si se aranjeaza deaspura pastelor. Se adauga si cateva felii de lamaie, care se vor scurge peste scoici. La final, se presara patrunjel tocat marunt.

Savurati cu placere!