Roșii umplute cu orez
Ingrediente
200 g orez
150 g bacon
8 rosii
5 linguri cu ulei
2 catei de usturoi
2 linguri cu parmezan
sare si piper
Mod de preparare
Incinge trei linguri cu ulei intr-o tigaie adanca si caleste orezul. Cand a devenit translucid, toarna 300 ml de apa sau supa fierbinte, adauga un praf de sare, acopera si lasa pe foc pana ce lichidul este absorbit de orez.
Intre timp, taie capac rosiilor si scoate pulpa. Intr-o tigaie neunsa, rumeneate baconul taiat in cubulete. Cand orezul s-a umflat, dar nu e fiert complet, adauga-l peste bacon, sareaza si pipereaza dupa gust. Umple rosiile cu acest amestec si presara parmezan deasupra.
Taie marunt pulpa de rosii, adauga restul de ulei, cateii de usturoi zdrobiti si intinde amestecul pe fundul unei forme termorezistente. Asaza rosiile, toarna un pic de apa, acopera si da la cuptor 15 minute. Ia capacul si lasa 15-20 de minute, pana ce scade sosul.
Serveste rosiile umplute cu orez alaturi de rondele de ceapa deasupra si marar verde.
Pofta buna!