Rețetă de post: Supă (ciorbă) de fasole
Ingrediente
500 grame de boabe de fasole asortate
1 ceapa mare, tocata
450 de grame de rosii taiate
1 lingurita de pudra de chilli
sucul de la o lamaie
1-2 catei de usturoi, maruntiti
Condimente
Optional: o punga cu bucati de soia.
Cum se prepara
In noaptea dinainte de a o gati alege fasolea de boabele stricate si spal-o. Acoper-o apoi cu 2 litri de apa si las-o la muiat peste noapte. A doua zi scurge apa din cratita.
Pune boabele de fasole intr-o oala mare. Acopera-le cu doi litri de apa si adauga soia si ceapa tocata. Las-o la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic si lasa sa fiarba cu capac pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Daca in timpul fierberii iese spuma deasupra, curat-o.
Adauga rosiile, usturoiul, pudra de chilli, soia si sucul de lamaie si lasa-le sa fiarba pentru alte 45-60 de minute.
Pofta buna!