Rețetă de post: Supă (ciorbă) de fasole

Supa de fasole este o rețetă deosebită pe care o poți pregăti în timpul postului.

 

Ingrediente

500 grame de boabe de fasole asortate

1 ceapa mare, tocata 

450 de grame de rosii taiate

1 lingurita de pudra de chilli

sucul de la o lamaie

1-2 catei de usturoi, maruntiti

 

Condimente

Optional: o punga cu bucati de soia.

 

Cum se prepara 

 

In noaptea dinainte de a o gati alege fasolea de boabele stricate si spal-o. Acoper-o apoi cu 2 litri de apa si las-o la muiat peste noapte. A doua zi scurge apa din cratita.
 

Pune boabele de fasole intr-o oala mare. Acopera-le cu doi litri de apa si adauga soia si ceapa tocata. Las-o la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic si lasa sa fiarba cu capac pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Daca in timpul fierberii iese spuma deasupra, curat-o.
 

Adauga rosiile, usturoiul, pudra de chilli, soia si sucul de lamaie si lasa-le sa fiarba pentru alte 45-60 de minute.


 

Pofta buna!