Paste în sos cu broccoli și cașcaval
Ingrediente
½ pachet paste
300 g broccoli
50 g unt
30 g făină
2½ cană de lapte
1 lingurita sare grunjoasa sau dupa gust
¼ lingurita piper negru măcinat
1 linguriță pudră de muștar
¼ linguriță boia
230 g brânză cheddar, mărunțită
50 g parmezan
300 g de pui gătit mărunțit sau tăiat cubulețe
Mod de preparare
Gătiți pastele într-o oală cu apă și sare, al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În ultimele minute de gătire a pastelor, adăugați buchețelele de broccoli în oală. Scurgeți pastele și broccoli împreună.
Pregătiți sosul de brânză în timp ce pastele și broccoli se gătesc.
Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu spre mic. Adăugați făina și amestecați împreună timp de 1 -2 minute. Turnați treptat laptele în tigaie în timp ce amestecați constant pentru a preveni formarea cocoloașelor în sos. Odată combinat, creșteți căldura de la mediu la mare și aduceți sosul ușor la fierbere pentru a se îngroașa, amestecând des.
Adăugați sare și piper, pudră de muștar și boia de ardei. Odată ce sosul s-a îngroșat, adăugați brânza cheddar și parmezanul.
Adăugați pastele și broccoli și puiul marunțit în tigaie și amestecați pentru a le combina cu sosul de brânză. Serviți imediat.
Poftă mare!






















