Advertisement

Paste în sos cu broccoli și cașcaval

Paste delicioase!

Ingrediente

 ½ pachet paste 

300 g broccoli

50 g unt

30 g făină

2½ cană de lapte

1 lingurita sare grunjoasa sau dupa gust

¼ lingurita piper negru măcinat

1 linguriță pudră de muștar

¼ linguriță boia

 230 g brânză cheddar, mărunțită

50 g parmezan

300 g de pui gătit mărunțit sau tăiat cubulețe

Mod de preparare

Gătiți pastele într-o oală cu apă și sare, al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În ultimele minute de gătire a pastelor, adăugați buchețelele de broccoli în oală. Scurgeți pastele și broccoli împreună.

Pregătiți sosul de brânză în timp ce pastele și broccoli se gătesc.

Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu spre mic. Adăugați făina și amestecați împreună timp de 1 -2 minute. Turnați treptat laptele în tigaie în timp ce amestecați constant pentru a preveni formarea cocoloașelor în sos. Odată combinat, creșteți căldura de la mediu la mare și aduceți sosul ușor la fierbere pentru a se îngroașa, amestecând des.

Adăugați sare și piper, pudră de muștar și boia de ardei. Odată ce sosul s-a îngroșat, adăugați brânza cheddar și parmezanul.

Adăugați pastele și broccoli și puiul marunțit în tigaie și amestecați pentru a le combina cu sosul de brânză. Serviți imediat.

Poftă mare!