Pateuri cu brânză din aluat dospit

Ingrediente
Drojdie 30 g, lapte 220ml, 2 linguri zahar, 1lingurita sare, 1 ou, smantana 2 linguri, 2 linguri ulei masline sau floarea soarelui, 4 pahare faina, branza pentru umplutura (am preferat-o pe cea de vaci ), sare, seminte de susan si ou pentru uns pateurile.
Mod de preparare
In laptele caldut se dizolva drojdia si zaharul.
Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centru si turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam 1 ou, sare, smantana, uleiul si
se framanta un aluat nu prea tare, il acoperim cu prosop si-l punem intr-un loc caldut sa creasca 1 ora.
Cat creste aluatul, pregatim umplutura: intr-un bol combinam branza cu 1 ou, un pic de sare si amestecam bine.
Dupa 1 ora, rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru infainat bine si-l impartim in bucati mici, din care vom modela pateurile. Fiecare bucatica de aluat o aplatizam cu mainile pana obtinem o turtita.
Pe fiecare turtita se pune cate putina branza si formam pateurile, le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei.
Se ung deasupra cu ou batut si presaram cu seminte de susan. Le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna de la Oxana!