Învață să prepari cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci este un deliciu, în special în zilele călduroase de vară, deoarece este un preparat ce conține puține calorii și pe deasupra este și sățioasă. Iată o rețetă savuroasă și ușor de preparat.

 

Ingrediente

70g unt

2 fire de praz, taiate marunt

5 catei de usturoi, tocati marunt

600g ciuperci proaspete

3-4 fire de cimbru, proaspat

1 litru supa de legume

sare si piper

 

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare topeste untul si adauga prazul si usturoiul tocate marunt. Caleste-le timp de 4-5 minute, pana se inmoaie. Adauga apoi ciupercile taiate marunt si cimbrul si ½ lingurita sare. Caleste-le impreuna apoi adauga jumatate din cantitatea de supa de legume. Lasa supa sa clocoteasca pana cand legumele sunt bine fierte. Daca scade foarte mult mai adauga supa.

 

Lasa apoi supa sa se raceasca putin si paseaz-o la blender pana obtii o compozitie omogena. Adauga supa pe aragaz si las-o sa dea in clocot. Daca ti se parea prea groasa poti adauga restul de supa ramasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

 

Cum se serveste supa crema de ciuperci

Serveste supa crema de ciuperci alaturi de o lingura de smantana si crutoane de paine.