Gateste cu Ina Garten: Somon la cuptor cu ierburi aromatice
Somon la cuptor cu ierburi aromatice
Ingrediente
1 file mare de somon
50 ml ulei de masline
2-3 linguri zeama de lamaie
5 fire ceapa verde
1/2 ceasca marar
1/2 ceasca patrunjel
50 ml vin alb sec
6 felii de lamaie
sare si piper
Mod de preparare
Pune somon curatat de oase si de pielita intr-un vas din sticla si condimenteaza-l bine pe ambele parti cu sare si piper. Stoarce o jumatate de lamaie peste fileul de somon, apoi stropeste-l cu ulei de masline si lasa-l la marinat 15 minute.
Intre timp, toaca ceapa verde, mararul si patrunjelul si amesteca-le, apoi imprastie-le peste fileul de somon si toarna deasupra un sfert de pahar de vin alb.
Da-o somonul la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 10, maximum 12 de minute, pana cand este patrunsa bine chiar si partea cea mai groasa a fileului. Scoate-l din cuptor si acopera-l cu folie de aluminiu.
Lasa somonul sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 10 minute. Taie-l apoi bucati si serveste-l cald, cu felii de lamaie. Poti prepara si o garnitura de orez.
Pofta buna!























