Gateste cu Ina Garten: Somon la cuptor cu ierburi aromatice

Si cum somonul este un peste foarte sanatos datorita continutului mare de Omega-3 am zis ca merita incercat. Iata cum se prepara in cel mult trei sferturi de ora fileul de somon la cuptor.

 

Somon la cuptor cu ierburi aromatice

 

Ingrediente

1 file mare de somon

50 ml ulei de masline

2-3 linguri zeama de lamaie

5 fire ceapa verde

1/2 ceasca marar

1/2 ceasca patrunjel

50 ml vin alb sec

6 felii de lamaie

sare si piper

 

Mod de preparare

Pune somon curatat de oase si de pielita intr-un vas din sticla si condimenteaza-l bine pe ambele parti cu sare si piper. Stoarce o jumatate de lamaie peste fileul de somon, apoi stropeste-l cu ulei de masline si lasa-l la marinat 15 minute.

 

Intre timp, toaca ceapa verde, mararul si patrunjelul si amesteca-le, apoi imprastie-le peste fileul de somon si toarna deasupra un sfert de pahar de vin alb.

 

Da-o somonul la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 10, maximum 12 de minute, pana cand este patrunsa bine chiar si partea cea mai groasa a fileului. Scoate-l din cuptor si acopera-l cu folie de aluminiu.

 

Lasa somonul sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 10 minute. Taie-l apoi bucati si serveste-l cald, cu felii de lamaie. Poti prepara si o garnitura de orez.

 

Pofta buna!