Conopidă cu sos Bechamel
O rețetă extrem de gustoasă și foarte simplu de preparat.
Ingrediente:
1 conopida mare
50 g sunca taiata cubulete
unt pentru uns tava
faina pentru tapetat
sare
Pentru sos:
80 g unt
50 g faina
250 ml lapte
2 galbenusuri
50 g parmezan ras
1 lingura cu ulei de masline
Mod de preparare
Pasul 1: Spala conopida sub jet de apa. Pune-o la fiert in apa cu sare si ulei de masline.
Pasul 2: Prepara sosul: amesteca pe foc mic untul, faina, laptele, galbenusurile unul cate unul, adauga putin parmezan.
Pasul 3: Cand conopida e fiarta, scoate-o si las-o la scurs. Unge si tapeteaza tava, pune buchetelele de conopida si sunca.
Pasul 4: Toarna sosul si da tava la cuptor pentru o jumatate de ora. Presara restul de parmezan si serveste-o fierbinte.
Pofta buna!
Sursa:






















