Cartofi țărănești

Cartofii țărănești se prepară rapid și sunt foarte savuroși. Se pot servi atât simpli, cu smântână, cât și ca garnitură pentru preparatele din carne la grătar.

 

Ingrediente 

5 cartofi

350 kaizer

2 cepe

ardei gras

4 linguri ulei

marar 

 

Cum se prepara 

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cand sunt fierti se decojesc si se taie in cubulete . Intr-o cratita se caleste ceapa taiata solzisori. Se adauga si ardeiul taiat felii si se mai lasa pe foc. Cand ceapa incepe se se inmoaie, se adauga si kaizerul taiat felii. Se mai lasa totul sa se caleasca timp de 5 minute. 

 

Cand sunt bine calite,  se adauga si cartofii fierti. Se amesteca totul bine. Ai grija insa sa nu zdrobesti cartofii. 

 

Cum se servesc

Cartofii taranesti se servesc calzi, cu marar tocat si smantana.

Pofta mare!