Cum să scăpi mai repede de mirosul de usturoi de pe mâini
Îl toci mărunt pentru o friptură sau pentru un sos. Îl adori în paste sau în marinade și știi cât e de bun în combaterea răcelilor, dar oricăt de tare ți-ar plăcea usturoiul nu credem că îți place mirosul ințepător și puternic pe care îl lasă pe piele. Și parcă oricâtă apă și săpun ai folosi, o urmă subtilă din aroma lui puternică pare să reziste zile la rând pe mâinile tale.
Nu trebuie să îți mai faci griji. Îți spunem care sunt inamicii mirosului de usturoi.
Oțel inoxidabil:
Unii spun ca e doar un mit, dar chiar functionează. După ce ai terminat de curățat, tocat sau mărunțit usturoiul freacă-ți degetele de un obiect făcut din oțel sub apă rece. Poate să fie partea neascuțită a cuțitului preferat, o oală sau o lingură.
Cafea:
Poți să schimbi mirosul puternic de usturoi impregnat în piele pe unul mult mai placut de cafea. Fie îți freci mâinile cu câteva boabe de cafea, fie îți exfoliezi mâinile cu cafea macinată, frecând bine degetele care au intrat în contact direct cu usturoiul.
Sare și lămâie:
Freacă mâinile cu o felie de lămâie și puțină sare și vei scăpa cât ai clipi de mirosul nepălcut. Atenție, însă, pentru aceste două ingrediente pot să afecteze o piele sensibilă în timp. Nu e un truc potrivit dacă pielea mâinilor tale este deja iritată sau crăpată.
Dacă niciunul din aceste trucuri nu îți e pe plac, atunci poartă mănuți data viitoare când lucrezi cu usturoiul, deși ne îndoim că munca îți va fi mai ușoră. Important este să nu renunți la beneficiile pe care ți le poate aduce usturoiul și să continui să gatești cu el.























