Ardei umpluți de post
Ingrediente
3 ardei grasi rosii
3 ardei grasi galbeni
2 linguri de ulei de masline
50 g de seminte de pin
140 g de orez cu bob lung
2 catei de usturoi
350 g de supa de legume
o legatura de ceapa verde
140 g de rosii cherry
250 g de tofu
patrunjel proaspat
busuioc proaspat
Cum se prepara
Rumeneste semintele de pin intr-o tigaie, in ulei de masline. Adauga orezul si usturoiul si caleste-le pana cand devin transparente, iar dupa aceea acopera-le cu supa de legume si lasa-le sa fiarba timp de 10 minute. Indeparteaza tigaia de pe foc si adauga rosiile injumatatite, ceapa verde tocata, tofu ras, patrunjelul si busuiocul si amesteca toate ingredientele cu ajutorul unei spatule.
Indeparteaza semintele ardeilor, umple-i cu mixul de orez si tofu si inveleste-i in folie de aluminiu.
Pune-i la copt in cuptor sau pe gratar, la o temperatura medie, timp de 20 de minute.
Cum se servesc ardeii umpluti
Ardeii umpluti de post pe gratar sunt un preparat principal, foarte satios. Ii poti servi cu smantana de soia, daca iti place combinatia rece-cald.
Pofta buna!