Ardei umpluti de post

Ardeii umpluti de post pregatiti pe gratar sunt alternativa vegetala perfecta pentru perioada de post.

 

Ingrediente 

3 ardei grasi rosii

3 ardei grasi galbeni

2 linguri de ulei de masline

50 g de seminte de pin

140 g de orez cu bob lung

2 catei de usturoi

350 g de supa de legume

o legatura de ceapa verde

140 g de rosii cherry

250 g de tofu

patrunjel proaspat

busuioc proaspat

 

Cum se prepara 

 

Rumeneste semintele de pin intr-o tigaie, in ulei de masline. Adauga orezul si usturoiul si caleste-le pana cand devin transparente, iar dupa aceea acopera-le cu supa de legume si lasa-le sa fiarba timp de 10 minute. Indeparteaza tigaia de pe foc si adauga rosiile injumatatite, ceapa verde tocata, tofu ras, patrunjelul si busuiocul si amesteca toate ingredientele cu ajutorul unei spatule.

 

Indeparteaza semintele ardeilor, umple-i cu mixul de orez si tofu si inveleste-i in folie de aluminiu. 

 

Pune-i la copt in cuptor sau pe gratar, la o temperatura medie, timp de 20 de minute.

 

Cum se servesc ardeii umpluti 

Ardeii umpluti de post pe gratar sunt un preparat principal, foarte satios. Ii poti servi cu smantana de soia, daca iti place combinatia rece-cald.

 

Pofta buna!