Tartă cu banane și caramel
Ingrediente
Pentru aluat:
335 grame faina
235 grame unt
100 grame zahar pudra
3 galbenusuri.
Pentru umplutura:
250 grame branza mascarpone
250 grame smantana grasa
400 grame lapte condensat dulce
100 grame ciocolata neagra
2 banane feliate si prajite.
Pentru glazura:
100 grame smantana
100 grame ciocolata neagra.
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteca untul cu faina si zaharul pudra. Cand obtii o pasta omogena adauga galbenusurile. Amesteca bine. Impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic si da la frigider pentru 2 ore.
Rastoarna laptele condensat intr-un recipient termorezistent. Acopera cu o folie de aluminiu si da la cuptor pentru doua ore, pana obtii un caramel.
Intr-o tava intinde aluatul. Da tava la cuptor pentru cateva minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie. Scoate de la cuptor si lasa sa se raceasca.
Topeste ciocolata. Unge aluatul cu ciocolata topita.
Intr-un bol amesteca smantana cu branza mascarpone.
Adauga peste caramel si amesteca bine. Toarna compozitia peste ciocolata topita, iar deasupra aseaza feliile de banane caramelizate.
Pofta buna!