Sufleu de ciocolată topită - VIDEO

Acest sufleu cu ciocolată neagră are un nucleu moale delicios şi un înveliş light, pufos şi aromat. Cea mai bună parte este faptul că această reţetă nu necesită instrumente speciale sau un talent deosebit la gătit.

Ingrediente pentru trei porţii:

188 g de lapte integral

34 g de făină

34 g de unt

98 g de zahăr granulat

3 gălbenuşuri de ou

5 albuşuri de ou

125 g de ciocolată neagră (70% cacao)

7 g sare

Mod de preparare:

Ai nevoie de câteva forme în care să aşezi ingredientele.

Primul pas este preîncălzirea cuptorului, care ar trebui să fie încins la 191 grade C.

Unge fiecare formă de sufleu cu unt, dar ai grijă să o ungi foarte bine, deoarece în caz contrar rişti ca sufleul tău să se lipească. Adaugă o cantitate mică de zahăr pe toată suprafaţa formei, unsă în prealabil cu unt.

Apoi, cu mâna, amestecă făina, untul şi sarea până când se omogenizează fără să rămână urme de făină uscată.

Pune laptele (188 g lapte) şi zahărul (75 g) împreună la încălzit la foc mediu, iar când aproape a ajuns să fiarbă adaugă aici amestecul obţinut din făină, unt şi sare amestecând să se dizolve, apoi lasă-le încă aproximativ 4 minute la foc mic, până când obţii o textură groasă, gumoasă.

Când ai obţinut acest amestec, adaugă ciocolata şi amestecă bine până când se topeşte şi omogenizează perfect cu restul ingredientelor de pe foc. La acest amestec adaugă apoi gălbenuşurile de ou, continuând să amesteci până când se omogenizează.
În acest moment baza sufleului este gata, iar la nevoie o poţi păstra în frigider pentru preparare ulterioară maxim o săptămână, altfel continui cu paşii de mai jos.

Acum treci la pasul următor. Într-un bol separat, foloseşte un tel pentru a amesteca albuşurile de ou (112 g albuş sau aproximativ albuşurile a cinci ouă) până când se formează o spumă şi adaugă puţin zahăr (23 g) în timp ce amesteci, pentru a se îngroşa. Trebuie să rezulte o spumă ca pentru bezea.

În baza de ciocolată pregătită anterior incorporezi apoi uşor spuma de bezea, dar nu toată odată, ci în trei etape.

Amestecul obţinut se pune în formele deja pregătite. Pune acum formele la cuptor, aşezându-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lasă-le la cuptor timp de 17 minute.

La final, după ce le-ai scos din cuptor, presară deasupra lor puţin zahăr pudră pentru decor. Îl mai poţi servi cu crema de vanilie turnată în mijloc.

Molten Chocolate Soufflé