Millefeuille cu zmeură

Pentru momentele de răsfăț și de bucurie în compania celor dragi, pregătește rețeta de millfeuille de zmeură.

 

Ingrediente

400 g aluat foitaj

200 g zmeura

120 g zahar pudra

 

pentru crema

165 ml smantana pentru frisca

25 g zahar pudra

1 lingurita cu zeama de limeta

2 picaturi de esenta de vanilie

Mod de preparare

Pudreaza masa de lucru cu zahar si mai intinde aluatul intr-o foaie mai subtire. Cu forma rotunda decupeaza cat mai multe cercuri.

 

Asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt, presara zahar pudra deasupra lor si da tava la rece pentru 30 de minute.

 

Mai pudreaza-le cu zahar si coace-le apoi, la 200 grade temperatura (sau treapta 6 la cuptoarele cu gaz), pentru cinci minute, scoate-le si pudreaza-le din nou si mai coace-le alte cinci minute. Lasa-le sa se raceasca in tava.

 

Intre timp, bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra, adauga aromele si pune crema intr-un pos.

 

Incepe asamblarea desertului millefeuille cu zmeura alternand straturile de foitaj, crema si fructe proaspete. 

 

 

Sunt delicioase si spectaculoase!