Millefeuille cu zmeură
Ingrediente
400 g aluat foitaj
200 g zmeura
120 g zahar pudra
pentru crema
165 ml smantana pentru frisca
25 g zahar pudra
1 lingurita cu zeama de limeta
2 picaturi de esenta de vanilie
Mod de preparare
Pudreaza masa de lucru cu zahar si mai intinde aluatul intr-o foaie mai subtire. Cu forma rotunda decupeaza cat mai multe cercuri.
Asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt, presara zahar pudra deasupra lor si da tava la rece pentru 30 de minute.
Mai pudreaza-le cu zahar si coace-le apoi, la 200 grade temperatura (sau treapta 6 la cuptoarele cu gaz), pentru cinci minute, scoate-le si pudreaza-le din nou si mai coace-le alte cinci minute. Lasa-le sa se raceasca in tava.
Intre timp, bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra, adauga aromele si pune crema intr-un pos.
Incepe asamblarea desertului millefeuille cu zmeura alternand straturile de foitaj, crema si fructe proaspete.
Sunt delicioase si spectaculoase!