Pere în foietaj
Ingrediente
6 pere medii
200 g zahar
1 lamaie
500 g aluat foietaj
100 ml frisca lichida
100 g branza mascarpone
1 ou
2 linguri de coniac
zahar pudra
menta
scortisoara
1 baton de vanilie
Mod de preparare
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.
Intre timp, se spala perele si se curata de coaja.
Intr-o cratita se topeste zaharul, apoi se adauga coniacul, scortisoara, zeama de lamaie, batonul de vanilie si perele. Se stropesc cu putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Dupa ce s-au redus la jumatate, perele se scot intr-o sita si se lasa sa se scurga.
Aluatul se intinde si se taie patratele, se unge cu unt si ou batut. Pe fiecare bucata de aluat se aranjeaza cate o para, apoi se da la cuptor, la temperatura de 160 de garde, pana se rumeneste aluatul.
Intr-un bol se amesteca branza mascarpone cu frisca lichida si se orneaza un platou, apoi se dauaga si foietajul cu pere.
Perele in foietaj se servesc cu crema de mascarpone si frisca, se pudreaza cu zahar si se deocreaza cu frunze proaspete de menta.
Savurati cu placere!