Vulcan de ciocolată

Un desert delicios, spectaculos și foarte ușor de preparat.

 

Ingrediente

150 g ciocolata 70-90% cacao

50 g unt

2 oua

50g zahar

30-40 g de faina

 

Mod de preparare

Ciocolata si untul se topesc la bain marin, apoi se lasa sa se raceasca putin.

 

 

 Se bat ouale cu zahar, pana se obtine o compozitie omogena, apoi se toarna cu grija in amestecul de ciocolata si unt.

Se adauga treptat faina si se amesteca usor.

 

 

Formele se presara cu cacao sau faina si se umplu 2/3 cu aluat.

Se dau la cuptor pentru 7-10 minute ( in dependenta de cuptor ), la temperatura de 180 de grade C.

Se scot din cuptor si se lasa la racit aproximativ 2 minute. 

Cu ajutorul unui cutit se desprind marginile prajiturii de forma.

 

Se serveste alaturi de o cupa de inghetata si fructe de padure acrisoare.

Pofta mare!