Ina Garten iti propune un desert perfect pentru inceput de toamna

Este ultimul weekend oficial de vara, dar toamna a inceput deja sa-si faca simtita prezenta, prin fiorii pe care diminetile si serile reci ni le dau pe spate. Este timpul sa adaptezi meniul tau noului sezon

 

Prajitura cu gem de zmeura si aluat sfaramicios

 

 

 

Ingrediente

225 g unt nesarat, la temperatura camerei

3/4 cana zahar

o lingurita de extract de vanilie

1/2 lingurita sare

300 g gem de zmeura

2/3 cana de granola (fara fructe uscate)

1/4 cana migdale

zahar pudra (pentru decor)



Mod de preparare

Mixeaza untul cu zaharul pana se formeaza o spuma, apoi adauga extractul de vanilie. Adauga treptat faina si sarea in spuma de unt, cu mixerul pornit la viteza mica. Rastoarna aluatul faramicios pe masa si framanta-l putin penntru a se "lega" mai bine.

 

Foloseste doua treimi din aluat pentru a forma o foaie groasa pe care o pui intr-o tava intinsa, dreptunghiulara, tapetata cu unt sau foloseste hartie de copt. Unge suprafata aluatului cu gem de zmeura din belsug.

 

Pune granola peste aluatul ramas si incearca sa o incorporezi in el prin framantare. Apoi, rupe aluatul in bucatele si imprastie-le pe foaia unsa cu gem, avand grija sa acoperi cat de cat toata suprafata. Imprastie si migdalele printre bucatile de aluat si baga apoi tava la cuptor, timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius.

 

Prajitura cu gem si aluat sfaramicios se serveste rece, cu zahar pudra pe deasupra.



 

Ina Garten's Raspberry Crumble Bars